Contracten en overeenkomsten

Contracten en overeenkomsten

Het beginsel van contractvrijheid is behoorlijk beperkt in rechtsverhoudingen tussen vervoerders onderling en tussen vervoerders en afzenders waarop het CMR en/of de AVC toepasselijk zijn.

Dit betekent uiteraard niet dat het goed mogelijk is om aanvullende afspraken vast te leggen over andere wezenlijke onderwerpen die zien op een vervoersovereenkomst of op een overeenkomst van expeditie. Deze aanvullende afspraken kunnen contractueel worden vastgelegd in een afzonderlijke vervoersovereenkomst of in een raamovereenkomst.

Het komt bijvoorbeeld in de praktijk vaak voor dat er voor wachttijd geen duidelijke afspraken zijn gemaakt. Daar kun je als vervoerder dus heel goed met je opdrachtgever bindende afspraken over maken. Dat geldt ook voor het maken van afspraken over de vergoeding demurrage (overliggeld) en detention, welke kosten de rederijen in rekening brengen met de vervoerder.

Advocaat nodig bij contracten en overeenkomsten?

Transportrechtadvocaat Otto Lenselink is ervaren op het gebied van ondernemingsrecht en hij voorziet u graag van advies. Neemt u daarvoor vrijblijvend contact op.

Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mailadres (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    Share