Arbeidsgeschillen

Arbeidsgeschillen

Een arbeidsgeschil betreft een conflict tussen werkgever en werknemer omtrent de arbeidsovereenkomst. Arbeidsgeschillen en zaken in het arbeidsrecht kunnen uitlopend van aard zijn.

Geschil over loon- en arbeidsvoorwaarden

Een veelvoorkomend arbeidsgeschil in de transportsector is dat van loon- en arbeidsvoorwaarden. Werknemers in de transportsector hebben vaak te maken met complexe arbeidsvoorwaarden en lonen, zeker als zij internationaal werken. Als advocaat kan Otto Lenselink bedrijven in de transportsector adviseren over het opstellen van arbeidscontracten en het vaststellen van lonen en arbeidsvoorwaarden die in overeenstemming zijn met de wet- en regelgeving en die tegelijkertijd billijk zijn voor alle betrokken partijen.

Geschil over arbeidsongevallen

Een ander veelvoorkomend arbeidsgeschil in de transportsector is dat van arbeidsongevallen en verwondingen op de werkplek. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot arbeidsongeschiktheid. Gevaarlijke werkomstandigheden zijn soms onvermijdelijk, zoals het rijden van vrachtwagens in slecht weer of het werken met zware apparatuur. Bescherming tegen juridische claims in geval van een arbeidsongeval is dan wenselijk. Evenals het verkleinen van risico’s van ongevallen op de werkplek, natuurlijk.

Geschil met vakbonden en cao

Arbeidsgeschillen kunnen ook betrekking hebben op problemen met vakbonden en de cao Beroepsgoederenvervoer. Het kan voorkomen dat de vakbonden van mening verschillen met werkgevers over de arbeidsvoorwaarden en andere zaken. Otto Lenselink kan advies geven over vakbonden, collectieve arbeidsovereenkomsten en eventuele geschillen met vakbonden.

Juridische hulp bij arbeidsgeschillen

Arbeidsgeschillen zijn er in allerlei soorten en maten. Hebt u een arbeidsgeschil, dan kunt u contact opnemen met Transportrechtadvocaat Otto Lenselink. Hij is ervaren op het gebied van arbeidsrecht en voorziet uw transportonderneming of expeditiebedrijf graag van advies of rechtsbijstand. Neemt u daarom vrijblijvend contact op.

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mailadres (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    Share