NIWO Transportvergunning

NIWO Transportvergunning

Het is verplicht in het bezit te zijn van een transportvergunning wanneer u als bedrijf actief bent in het beroepsgoederenvervoer over de autoweg. De vergunning is evenals verplicht in het geval u een onderneming wilt starten in het beroepsgoederenvervoer over de autoweg en dus eigen rijder bent. Een beroepsvervoerder met een vrachtauto met een laadvermogen van meer dan 500 kilo moet beschikken over een eurovergunning (voorheen en in het reguliere taalgebruik: transportvergunning). Deze laadcapaciteit wordt vermeld op het kentekenbewijs.

De transportvergunning moet worden aangevraagd bij het NIWO. Dit is de vergunningverlener voor het wegtransport en staat voor Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie.

Voorwaarden NIWO transportvergunning

Om in aanmerking te komen voor de vergunning zal aan de volgende voorwaarden moeten worden voldaan:

 • Kredietwaardigheid; aangetoond zal moeten worden dat er voldoende financiële middelen ter beschikking zijn om een onderneming op te zetten;
 • Vakdiploma; een erkend diploma is vereist, nl. vakdiploma ondernemer beroepsvervoer;
 • Betrouwbaarheid; dit kan worden aangetoond met een Integriteitsverklaring Beroepsvervoer (IBV), die kan worden aangevraagd bij de gemeenten of bij Justitie.
 • Onderneming; inschrijving bij de Kamer van Koophandel is vereist.

Juridische hulp nodig bij uw vergunning?

Transportrechtadvocaat Otto Lenselink is ervaren op het gebied van wegvervoersrecht en hij voorziet uw transportonderneming of expeditiebedrijf graag van advies of rechtsbijstand. Neemt u daarom vrijblijvend contact op.

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mailadres (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Uw bericht

  Share