Arbeidsrecht

Transportrechtadvocaat – Specialist in arbeidsrecht

Transportrechtadvocaat mr. Otto Lenselink is specialist in arbeidsrecht. Hij treedt meestal op als advocaat van werkgevers in de transportsector. Hij is thuis in de CAO Beroepsgoederenvervoer  en voorziet u als werkgever graag van up-to-date juridisch advies. Komt het tot een gerechtelijke procedure, dan staat hij  u ook graag terzijde.

De rechtsverhouding tussen de werkgever en werknemer in de wegtransportsector volgt uit de wet, de CAO voor het Beroepsgoederenvervoer en de individuele arbeidsovereenkomst.

De transportsector is arbeidsintensief en biedt in Nederland werkgelegenheid aan circa 130.000 werknemers, waarvan het overgrote deel actief is als beroepsgoederenchauffeur.

Complex web aan wet- en regelgeving

Als werkgever in de logistieke sector zult heeft u dagelijks te maken met een complex web aan wet- en regelgeving op het gebied van het arbeidsrecht. Denk hierbij aan  specifieke regelgeving voor de transportsector, zoals  rij- en rusttijden of aan regulier arbeidsrecht, zoals het ontslagrecht, loonvorderingen,  geschillen over relatie- en concurrentiebedingen enzovoort.

De overheid heeft ervoor gekozen om de werknemer in verregaande mate te beschermen en de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid af te wentelen op de werkgever. Dit leidt in de arbeidspraktijk vaak tot conflicten tussen werkgever en werknemer. U zult immers een gedegen dossier moeten hebben opgebouwd om van een disfunctionerende werknemer af te komen, ook zult u alert moeten zijn op correct laten verlopen van het re-integratietraject, ter voorkoming van sancties.

Met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2015 is onder meer het ontslagrecht ingrijpend gewijzigd. De arbeidsrechtspraktijk wijst uit dat het lastiger is geworden om een arbeidsovereenkomst te beëindigen. Deskundige juridische bijstand van een advocaat arbeidsrecht transport is hierbij noodzakelijk.

Arbeidsrecht – Uw rechten en plichten als werkgever in de transportbranche

De transportrechtadvocaat informeert u graag over uw rechten en plichten als werkgever in de transportbranche. Met raad en daad wordt uw transportbedrijf bijgestaan in eventuele arbeidsgeschillen. De transportrechtadvocaat volgde een postacademische specialisatieopleiding arbeidsrecht en beschikt over actuele en parate kennis van de CAO voor het Beroepsgoederenvervoer.

Als arbeidsrechtspecialist is hij aangesloten bij de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

Transportrechtadvocaat – Specialist in arbeidsrecht van transportwerkgevers

Wij zijn u graag van dienst bij de volgende onderwerpen:

Juridische advies nodig over het arbeidsrecht in het beroepsgoederenvervoer?

Transportrechtadvocaat Otto Lenselink is specialist op het gebied van arbeidsrecht en is u graag van dienst bij uw juridische arbeidskwesties. Neemt u daarom vrijblijvend contact op en we zorgen voor een goed advies of passende oplossing.

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mailadres (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    Share