Loonopschorting

Loonopschorting

Met het opschorten van de loondoorbetalingsverplichting vervalt de verplichting tot loonbetaling niet, deze verplichting wordt slechts uitgesteld. De loonopschorting wordt gehanteerd als drukmiddel. Loonopschorting kan worden toegepast, indien een werknemer die ziek is geen medewerking verleent aan het verstrekken van informatie, waarover de werkgever dient te beschikken in het kader van het vaststellen van de hoogte van het loon. Andere situaties waarin de loonopschorting effectief kan en mag worden ingezet zijn het beschikbaar moeten zijn voor de werkgever, het verschijnen op afspraken met de bedrijfsarts.

Eisen aan de loonopschorting

Voorafgaand aan het opleggen van de loonopschorting, dient de werknemer wel een (schriftelijke) waarschuwing te krijgen, waarin de werknemer de kans wordt geboden om alsnog te ontkomen aan de loonopschorting. Het verdient aanbeveling om in een verzuimprotocol kenbaar te maken, welke controlevoorschriften er gelden in het geval van ziekte alsmede dat bij overtreding daarvan er na een voorafgaande waarschuwing het loon wordt opgeschort.

Juridische hulp nodig bij loonopschorting?

Transportrechtadvocaat Otto Lenselink is ervaren op het gebied van arbeidsrecht en hij voorziet uw transportonderneming of expeditiebedrijf graag van advies over loonopschorting. Neemt u daarom vrijblijvend contact op.

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mailadres (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    Share