Disfunctioneren

Disfunctioneren

Met invoering van de Wet Werk en Zekerheid is disfunctioneren als ontbindingsgrond geïntroduceerd. In de gerechtelijke uitspraken over het ontbinden van arbeidsovereenkomsten wordt de lat erg hoog gelegd voor de werkgever.

Een werkgever zal in het verzoekschrift tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst wegens disfunctioneren een goed gedocumenteerd dossier moeten kunnen overleggen waaruit blijkt dat de werknemer in kwestie ongeschikt is voor zijn functie en dat er voldoende gelegenheid is geboden om de werknemer zijn functioneren te laten verbeteren. Ook moet er geen mogelijkheid zijn voor herplaatsing in een andere functie. In de praktijk wordt het merendeel van de ontbindingsverzoeken wegens disfunctioneren afgewezen. Het is zaak om als werkgever goed beslagen ten eis te komen als het tot een ontbindingsprocedure komt.

Juridische hulp bij het disfunctioneren van medewerkers

Transportrechtadvocaat Otto Lenselink is ervaren op het gebied van arbeidsrecht en hij voorziet uw transportonderneming of expeditiebedrijf graag van advies of rechtsbijstand bij vragen over het disfunctioneren van medewerkers. Neemt u daarom vrijblijvend contact op.

Laat uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mailadres (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    Share