Bestuurdersaansprakelijkheid

Bestuurdersaansprakelijkheid

De hoofdregel is dat een bestuurder van een rechtspersoon persoonlijk niet aansprakelijk is voor schade of schulden van de rechtspersoon. Er bestaat wel een uitzondering op deze hoofdregel. Een (ex) bestuurder van een rechtspersoon kan wel persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor schulden van de (failliete) rechtspersoon, in het geval van verwijtbaar handelen of wanbeleid. Daarvan kan sprake zijn als er geen deugdelijke bedrijfsadministratie is gevoerd, als er sprake is van onrechtmatige verrijking van de bestuurder, of van het aangaan van schulden door de rechtspersoon, waarvan de bestuurder wist of behoorde te weten dat de rechtspersoon die verplichtingen niet meer zou nakomen.

Mr. Otto Lenselink heeft aan (ex) bestuurders van transportbedrijven juridisch advies uitgebracht over de risico’s van bestuurdersaansprakelijkheid. In een aantal gevallen werd er ook een beroep gedaan op zijn rechtsbijstand in gerechtelijke procedures die door curatoren werden aangespannen tegen ex-bestuurders.

Advocaat nodig bij bestuurdersaansprakelijkheid?

Transportrechtadvocaat Otto Lenselink is ervaren op het gebied van ondernemingsrecht en hij voorziet u graag van advies. Neemt u daarvoor vrijblijvend contact op.

Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mailadres (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    Share