Aandeelhoudersovereenkomst

Aandeelhoudersovereenkomst

Bij de oprichting van een besloten vennootschap voor uw transportbedrijf worden aandelen uitgegeven. De aandeelhouders zijn eigenaar van de besloten vennootschap. Als er meerdere aandeelhouders zijn, dan verdient het aanbeveling om een aandeelhoudersovereenkomst te sluiten, waarin de onderlinge rechten en plichten tussen de aandeelhouders worden vastgelegd.

Deskundige juridische bijstand bij het onderhandelen en opstellen van een aandeelhoudersovereenkomst verdient aanbeveling. Het beginsel van contractvrijheid geldt voor aandeelhoudersovereenkomsten. Er zijn geen wettelijke vereisten, waar een aandeelhoudersovereenkomst aan dient te voldoen.

Er zijn verschillende onderwerpen waarover tussen aandeelhouders afspraken kunnen worden gemaakt. Denk hierbij aan een blokkeringsregeling, een aanbiedingsverplichting, een ‘lock-up’ bepaling, een ‘drag along’ of een ‘tag along’ regeling, en afspraken over de benoeming van het bestuur.

Advocaat nodig bij een aandeelhoudersovereenkomst opstellen?

Transportrechtadvocaat Otto Lenselink is ervaren op het gebied van ondernemingsrecht en hij voorziet u graag van advies. Neemt u daarvoor vrijblijvend contact op.

Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mailadres (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    Share